Pokó István Információ biztonsági tanácsadó, fejlesztési igazgató

Szakterület
  • törvényi megfelelőség felkészítés
  • beszállítói követelményeknek való megfelelés
  • audit támogatás
  • biztonsági monitoring rendszer fejlesztése
  • IT Biztonsági Irányítási Rendszer kidolgozása
Tanulmányok
  • Kandó Kálmán Műszaki Főiskola – informatikai menedzser szakmérnök; villamos üzemmérnök

Informatikai szakmérnök, aki 25+ éves tapasztalattal rendelkezik alkalmazásfejlesztési projektek végrehajtásában, informatikai rendszerek bevezetés támogatásában. Jellemzően nagy vállalati és banki környezetekben (Magyar Telekom, Paksi Atomerőmű, British American Tobacco, MOL, MALÉV, Budapest Bank, NBH..) szerzett gyakorlati ismereteket. Az általa felügyelt projektek széles skálájában a műszaki irányító rendszerektől a pénzügyi folyamatokat támogató megoldásokon és rendszerintegráción át az adattárházak kialakításáig szinte minden megtalálható. 15+ év tapasztalattal rendelkezik IT fejlesztési üzletág vezetésében.

Az információ jelentősége a gazdaság életben folyamatosan növekszik, ennek sérülése, illetéktelen kézbe kerülése nemcsak közvetlen anyagi kárral jár, de közvetve a cég jó hírnevét, imázsát is veszélyeztetheti. Az Industry 4.0 koncepció megvalósításakor az egyik legnagyobb kihívás az IT biztonsági aspektus. Az újonnan létrejövő kiber-fizikai megoldásokban az eddig jobbára zártan működő termelési/vezérlési/irányítási (OT) rendszerek a normál (IT) informatikai infrastruktúrába integrálódnak. Jelentősen súlyosbítja a kockázatot az újonnan használt technológiák ( IoT, cloud computing, big data…) melyek tovább bővítik az integrációs kört a vállalati IT rendszeren kívül eső elemekkel. A következő évek egyik legfontosabb feladata az OT/IT környezet közös biztonsági/védelmi irányításának megvalósítása.”

2003-tól foglalkozik kiemelt biztonsági rendszerek fejlesztésével az információ védelem területén, melynek fókuszában a felhasználói műveletek ellenőrzése áll. Munkái során törvényi előírások (2013. évi L. törvény, BM 41/2015-19 rendeletek, GDPR…) és biztonsági szabványok (NIST SP 800; IEC 62443; ISO 27001-31…) betartásával alakított ki biztonsági monitoring rendszereket, melynek elismeréseként a csapata által fejlesztett megoldás ITBN Biztonsági Díj – Legjobb Magyar Innováció elismerésben részesült.

Kapcsolati adatok

+36 22 501 632
8000 Székesfehérvár, Móricz Zs. u. 14.

Közösségi háló

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!