leancenter

LeanCenter - Aurum Oktatási Központ Kft

Cégünk több, mint 35 éve van jelen a felnőttképzési piacon, akkreditált intézményként 2004 óta nyújt szolgáltatást Partnerei számára. LeanCenter üzletágunk 2006 óta működik országos lefedettséggel. 2011-től a „Lean management” képzési programunk bekerült az engedélyes képzések közé, így jelenleg közel 50 különféle specifikus programot tartalmaz már. A lean számunkra egy intelligens „szociotechnikai rendszer” mely ugyanolyan hangsúlyt fektet a folyamatokra, mint a benne dolgozó egyénekre, csapatokra és vezetőkre. A szervezetfejlesztési tevékenységek között a diagnosztikai felmérések, a soft skill tréningek, executive és team-coaching egyaránt megtalálhatók. Lean képzéssel, folyamatfejlesztési tanácsadással, vezetői készségfejlesztéssel foglalkozó munkatársaink átlagos szakmai tapasztalata meghaladja a 25 évet. Iparágak tekintetében fejlesztettük már folyamatokat a textilipar, autóipar, elektronika ipar, nehézipar, élelmiszeripar, gépipar, bútoripar, a bankszektor, a szolgáltatói szféra és az építőipar több jelentős hazai és nemzetközi vállalata számára.
enterprisegroup

Enterprise Group

A 2010-ben alapított Enterprise Group egy hazai tulajdonú innovatív informatikai és infokommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat biztosító rendszerintegrátor, mely több mint 100 fővel működik. Az üzletágak komplex megoldásokat kínálnak az infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és termékéletciklus-menedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (eHealth), valamint a hi-tech fejlesztések területén (Innovations Center). Az Enterprise Group PLM üzletág komplex mérnöki megoldásokat és informatikai szolgáltatásokat kínál az ipari területen működő vállalatoknak. Több évtizedes ipari tapasztalattal rendelkező szakembereink biztosítják, hogy ügyfelek minden esetben a speciális igényeknek megfelelő, személyre szabott szolgáltatásokat kapják. A Siemens PLM és a Hexagon Manufacturing Intelligence piacvezető megoldásai a termékek teljes életciklusát lefedik, az ötlettől a tervezésen át egészen a gyártásig, valamint támogatják a termékfejlesztés és újrafelhasználás folyamatát is. A PLM (Product Lifecycle Management) egy olyan összetett folyamat, ami teljes termékéletciklus-menedzsmentet tesz lehetővé. Magában foglalja a számítógéppel támogatott tervező (CAD) és megmunkáló (CAM) megoldásokat, de ennél komplexebb, hiszen a termékek teljes életciklusát lefedi. A PLM olyan előnyöket biztosít, mint a piacra kerülési idő csökkenése, a termék minőségének javulása, a prototípusköltségek csökkenése, a potenciális értékesítési lehetőségek gyors azonosítása, valamint költségcsökkentés a korábbi adatok újbóli felhasználásával és a mérnöki munkafolyamatok teljes integrálásával. Az Enterprise Group PLM üzletága a szoftvertermékek és megoldások forgalmazása mellett a szoftverek bevezetését, valamint a támogatást, frissítéseket, oktatásokat és a folyamatos rendelkezésre állást is biztosítja partnerei számára.
Falcon Vision

Falcon-Vision Zrt

25 éve tervezünk és építünk egyedi, kulcsrakész, automatikus -elsősorban optikai- inspekciós rendszereket. Az általunk kínált megoldások kiterjednek a termékek 100%-os minőségellenőrzésére meghatározott geometriai és egyéb paraméterek alapján. Ez lehet többek között méretellenőrzés, 2D/3D szkennelés, porozitásellenőrzés és a nehezen hozzáférhető belső csatornák átjárhatóságának vizsgálata is. Komplex rendszereink mellett egykamerás megoldásokat is kínálunk. A fentieken kívül számos sorvégi (End-Of-Line) ellenőrzési feladatot is megoldottunk az autóipar, öntészet, gyógyszeripar, üveggyártás, faipar, világítástechnika, elektronikai ipar illetve más termelési ágazatok területén. Az általunk megvalósított rendszerek rugalmasak, sokféle variációs lehetőséggel rendelkeznek. Rendszereink gyártósorba integrált vagy önálló gépekként is megépíthetők. Az ellenőrzés ciklusideje mindig a gyártási igényekhez igazodik. Termékpalettánkon célgépek tervezése és kivitelezése is szerepel. A teljes fejlesztést és kivitelezést magunk végezzük budapesti telephelyünkön, a kész rendszereket saját szakembereink installálják és helyezik üzembe bárhol a világon.
cloudberry

Quantic Hungary Kft.

Fókusz területünk az ipari IoT (Industrial Internet of Things) alap szinten fizikai eszközeink hálózatba kapcsolását jelenti. Ezek a kapcsolatok információt és adatokat állítanak elő melyek használatával, feldolgozásával szignifikáns javulás érhető el termelési folyamatainkban. A Cloudberry márkanév fogja össze azon eszközeinket és megoldásainkat, amelyek új módszerek és technológiák segítségével támogatják a hatékonyság növelése irányába tett lépéseket. A rendszert fejlesztő Quantic Hungary Kft. tulajdonosai és munkatársai saját gyártási és termelési területen szerzett tapasztalataikat kamatoztatják megoldásainkban. Autóipari alkatrész és szerszám beszállítói tevékenység mellett TIER-1 vállalati TPM tevékenységet is végzünk. Együttműködéseinkben új projektekhez szükséges technológiai és infrastrukturális fejlesztések is szerepelnek különös figyelemmel a SmartFactory elvárásoknak megfelelő üzemek létesítésére.
SeaconEurope

SeaCon Europe Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.

Cégünk szoftverfejlesztésre és tanácsadásra specializálódott, fő profilunk az üzletviteli folyamatokat támogató alkalmazások tervezése, fejlesztése. Szakembereink széleskörű kompetenciával, valamint komoly iparági tudással rendelkeznek. Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy eszközeinkkel megrendelőinket képessé tegyük a rájuk zúduló „zaj jellegű” információözönből a döntéshozatalhoz szükséges, hasznos információk kiszűrésére. Tevékenységünkben az innováció mindig is fontos szerepet játszott. Az IoT technológia területén nemzetközi projektben is részt vettünk, jelenleg ipari megoldások kialakításán dolgozunk. Cégünk alapítója, és 2006 óta aktív tagja az akkreditációval rendelkező Innoskart IKT Klaszternek, amelyre támaszkodva cégünk folyamatosan bővíti kompetencia körét, gazdasági és technológiai hátterét. Saját szakmai erőforrásaink mellett több egyetemmel és egy műszaki főiskolával is együttműködünk. Az Ipar 4.0 vízió megfogalmazása szerint a termelő berendezések, gépek működési jellemzőinek a digitalizálása lehetővé teszi a gépek és üzemek számára, hogy viselkedésük automatikusan igazodjon a változó megrendelésekhez és üzemelési feltételekhez. A valós és a digitális világ közötti kölcsönhatás megteremti a modern gyárakban a dolgok (tárgyak, berendezések) internetének alapjait. Az I4Log Ipari mérésadat gyűjtő és elemző megoldásunk a különböző ipari rendszerekből összegyűjtött "zaj" jellegű adatokból hasznos információt állít elő, melynek kiértékelésével a gyártók biztosíthatják gépeik megfelelő és hitelesen dokumentált működését, ezáltal javítva versenyhelyzetüket. A Seacon Europe az IVSZ, és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform tagja.
EPIC

EPIC Innolabs Nonprofit Kft.

Az EPIC InnoLabs Kft. a SZTAKI és a Fraunhofer Társaság közös vállalata, amely a két anyaintézet évtizedes együttműködésre és tapasztalataira támaszkodva, kiváló szakembergárdájával kínál ügyfelei számára világszínvonalú megoldásokat a termelésinformatika területén. Küldetésünk, hogy az ipar digitális transzformációjában, az Ipar 4.0 koncepció megvalósításában segítsük az ipari szektor szereplőit kutatási, fejlesztési és tanácsadási szolgáltatásainkkal. Mik ezek a szolgáltatások? 1. Ipar 4.0 stratégia tanácsadás és tréning • A digitalizációs fejlesztések alapja, hogy tudjuk hol tartunk (I4.0 érettségi felmérés) és az eredmények alapján kialakított stratégia • Tanácsadás, konzultáció, kutatási projektek • Testre szabott képzés és oktatás 2. Digitális gyártás megoldások • Gyártási és logisztikai folyamatok elemzése és optimalizálása • Anyag- és információáram összefüggéseinek feltárása, összehasonlító vizsgálatok • Meglévő szűk keresztmetszetek vagy a ki nem használt kapacitások felderítése 3. Termeléstervezés és -ütemezés • Meglévő vállalati információs architektúra (ERP, PPC, APS és MES) feltérképezése • Célszoftver(ek) kiválasztása és bevezetése 4. Ipari adatelemzés • Big data alapú termelésoptimalizálás • Adatelemzés alapú hibakeresés és karbantartástervezés 5. Új generációs robot és szenzor rendszerek • Egyedi, kísérleti robotizált megoldások tervezése, kiépítése és validálása • Robotikai digitális ikermodell(ek) létrehozása Az ipari digitalizációs projektjeink eredménye, hogy ügyfeleink többet, jobban, olcsóbban tudnak termelni, tehát tevékenységük hatékonysága jelentősen javul. A gyakorlatorientált kutatói háttér olyan különleges és egyedi szolgáltatást tesz lehetővé, amelyet egy gyorsan bővülő, egyre több külföldi partnert tartalmazó referencialista igazol.
Turck logo

Turck Hungary Kft.

A Turck célja az intelligens automatizálás lehetővé tétele a gyárakban, feldolgozóüzemekben és logisztikai rendszerekben világszerte. Több mint 50 éves szakértelmünkkel segítünk az automatizálásban, teljes körű választékunk pedig lehetővé teszi, hogy a piacon egyedüliként egy kézből kínálhatunk egyénre szabott, komplex megoldásokat partnereink számára. Nem csak a folyamatokat digitalizáljuk, és soha nem tévesztjük szem elől eredeti céljainkat; rugalmas üzemek, bővíthető rendszerek és átlátható folyamatok létrehozása a hatékonyabb termelés érdekében. Az ügyfeleinkkel folytatott folyamatos párbeszéd, valamint az elektronikai fejlesztések és a legmagasabb szintű gyártási technológia alkalmazása révén felhalmozott iparági tudásunknak köszönhetően optimális megoldást biztosítunk az automatizálási törekvéséhez. A Turck automatizálási megoldásai számos iparágban (pl. élelmiszeriparban, gyógyszeriparban, vegyiparban, autóiparban stb.) növelik a gépek és berendezések hatékonyságát. Több mint 30 leányvállalatunk minden kontinensen képviselteti magát, és további 60 országban vannak értékesítési partnereink, így mindenütt partnereink közelében lehetünk.
KÖR group logo DigiLean

TRIGO PRECÍZIÓS MÉRÉSTECHNIKA KFT.

A TRIGO Group küldetése, hogy olyan globális minőségügyi megoldásokat nyújtson, melyek optimalizálják a teljes beszállítói láncolat minőségügyi teljesítményét. A TRIGO Group az autó-repülő-vasút ipari szolgálatások széles skáláján nyújt minőségügyi megoldásokat. Ennek részeként, specializált divízióként működik a TRIGO Precíziós Méréstechnika Kft. Szolgáltatásaink közé tartozik a mérőeszközök széles skáláját lefedő akkreditált kalibrálás és a hozzá tartozó átfogó mérőeszköz felügyeleti megoldások, online elérhető szoftveres támogatással. Ezek segítségével képesek vagyunk a teljes mérőeszközparkot magába foglaló kalibrálások elvégzésére. Eltökéltek vagyunk amellett, hogy a legmagasabb szintű koordináta méréstechnikai szolgáltatásokat nyújtsuk saját laboratóriumunkban vagy akár az ügyfelünk helyszínén. Az elméleti tudást támogatjuk és oktatjuk AUKOM képzéseink útján. Cégünk tervezőmérnökei készülékek és gyártóberendezések tervezésével és gyártásával vesznek részt a saját és partnereink feladatainak a megoldásában. A TRIGO Group innovációs részlegéből létrejött KÖR Grouppal közösen analízis és műszaki-minőségügyi probléma megoldásokat nyújtunk.
simplexion

Simplexion Informatikai Kft.

A 2005-ben alapított Simplexion Kft. az adatvezérelt ipari megoldások szakértője. Több, mint egy évtizede vagyunk jelen a magyar piacon és szolgálunk ki különleges igényeket a legváltozatosabb elvárásoknak megfelelve. 25 fős villamosmérnökökből és szoftverfejlesztőkből álló csapatunk foglalkozik egyedi elektronikafejlesztéssel, gyártásközi adatgyűjtéssel és speciális IoT megoldások tervezésével, kivitelezésével. Szállított megoldásainkhoz szükséges berendezéseket többségében magunk tervezzük és kivitelezzük. Ehhez erős kompetenciákkal rendelkezünk a szoftverfejlesztés területén is. Minden vásárlónknak kulcsrakész, teljes megoldást szállítunk, amely az egészségügytől kezdve, a gyártáson, karbantartáson és az agribusiness-en keresztül a logisztikáig mindenütt ugyanazt éri el. Hatékonyságot. Egyszerűen.
norex_digilean

Norex ERP Consulting Kft.

A Norex ERP Consulting Kft. informatikai és menedzsment tanácsadással foglalkozik. Specialitásunk az ügyfél oldali ERP projektek menedzsmentje, valódi technológia és szállító független szakértő cégként dolgozunk. Legfontosabb alapértékünk, hogy nem képviselünk semmilyen technológiát, szállítót – kizárólag ügyfeleink üzleti érdekeit tartjuk szem előtt. Ezzel a magyar IT tanácsadói piacon unikális hozzáállással biztosítjuk Ügyfeleinknek azt a 100 %-os biztonságot, hogy tudják, amit javasolunk, az SZÁMUKRA az optimális megoldás. Munkatársaink szenior szakértők, 20+ év tapasztalattal. Ügyfeleink között hazai tulajdonú gyártó és szolgáltató cégek, tőzsdei nagyvállalatok, multinacionális cégek, és állami vállalatok is találhatóak. Elégedett ügyfeleink örömmel ajánlanak minket partnereinknek, ez a bizalom adja a működésünk alapját. Szakmai vezetőnk, Kulcsár Alexandra az ERP szakma ismert szakértője, a Computerworld ERP blogjának https://computerworld.hu/erpblog szerzője, c. egyetemi docens, meghívott előadó több egyetemen, a METU IT Executive MBA képzésén oktat. 20 éve dolgozunk ügyféloldali tanácsadóként. Ismerjük és értjük az ERP projektek minden szereplőjének gondolkodását – ezért vagyunk képesek hatékonyan kommunikálni és közvetíteni közöttük – hogy a végeredmény sokkal jobb legyen, mint nélkülünk. Dolgoztunk szállító oldalon is. Ismerjük, hogyan gondolkodik egy szállító-oldali értékesítő a tárgyalások során, vagy a modul-konzulens a bevezetési projekt során. Dolgoztunk ügyfél oldalon is, operatív területen. Ismerjük, hogyan gondolkodik egy cégvezető, egy informatikai vezető, egy logisztikus, egy főkönyvelő vagy egy termelési igazgató. Egy informatikai vagy üzletfejlesztési projekt során a tanácsadó feladata meglátni a hiányosságokat, redundanciákat, működési kockázati pontokat a folyamatokban, az ellentmondásokat a célok és a működés között. Ebben segít az iparági tapasztalat, de a legfontosabb elem az a komplex szemlélet és tanácsadói módszertan, amivel az ügyfeleinket segítjük céljaik elérésében, az értékteremtő folyamatok és szervezetek kialakításában. A fentiek együttese segít minket abban, hogy az ügyfelek problémáira rugalmasan reagáló, megoldás- és eredmény-centrikus munkánkkal képesek legyünk kézzelfogható értéket teremteni. Szolgáltatásaink az üzleti igények összeállításától a folyamatok átalakításán (BPR) és a követelményspecifikáció elkészítésén, az ERP szállítók tendereztetésén át egészen a projekt minőségbiztosításáig vagy akár projektvezetésig terjednek. Megbízásaink többsége komplex és üzleti szempontból kritikus szoftver-bevezetési projektjeinek menedzselésére, illetve minőségbiztosítására szól, feladataink teljesítése során minden esetben biztosítjuk a partner-szintű minőségbiztosítást. Az elmúlt 24 évben több mint 110 vállalati informatikai és tanácsadói projektben dolgoztunk, tapasztalatainkat számos cikkben, blog bejegyzésben, szakmai konferencia előadásban osztottuk meg.
cariba rts logo

Cariba RTS Hungary Kft / LeanBox

Cégünk ipari, gyártási konzultáció, tanácsadás és szervezetfejlesztés területen működik. Célunk, hogy mind a tanácsadás, mind a digitalizáció terén költséghatékony és akár a KKV-k által megfizethető szolgáltatást és megoldást kínáljunk. Kollégáink 20+ év tapasztalattal rendelkeznek, gyártás, termelés, technológia, felső vezetés területen, illetve szervezetfejlesztés területen. A fő tevékenységünk a közvetlen a gyártással és a támogató funkciókkal (karbantartás, minőségügy, logisztika, mérnökség, raktározás) kapcsolatos folyamatok és szervezet vizsgálata, fejlesztése, új folyamatok kialakítása és fejlesztése, termelési-, gyártóegység bővítés támogatása, layout kialakítása, változások bevezetése, illetve a digitalizáció lehetőségének felmérése és digitális rendszerek bevezetésének támogatása.   Célunk a gyártásban felmerülő konkrét problémák, hatékonytalanság, veszteségek, felesleges folyamatok és költségek felmérése, az okok és meghatározása, fejlesztési lehetőségek meghatározása. Támogatást adunk minőségügyi problémák, sorozat és széria problémák okainak feltárására, és megoldásukra is javaslatot teszünk. Kisebb és komplexebb, de mindig jól behatárolható projektekkel dolgozunk, illetve mérhető eredményeket határozunk meg.   MES Szoftver: LEANBOX. A bevezetett fejlesztések és a hatékonyabb gyártás támogatásához van saját fejlesztésű Ipar 4.0-MES szoftver megoldásunk. A LEANBOX egy gyártástámogató szoftver, amelynek erőssége, hogy a normál MES funkciókon felül (adatgyűjtés és elemzés, vizualizáció, értesítések), a gyárra szabható intelligenciákkal és logikákkal aktívan hajtja előre gyártást. Automatikus, intelligenciákon alapuló intézkedéseken és funkciókon keresztül valósul meg az aktív folyamatfelügyelet, így csökkenthető tovább a veszteségidő és elkerülhető a további veszteség és költség.   A stratégiánk, hogy a fenntartható változásokhoz elkerülhetetlen a szervezetfejlesztés és a kultúraváltás. Ehhez tudunk kollégáinkkal támogatást adni, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek.
getoolbox_new

GEToolbox Europe Kft.

A GEToolbox márka 9 évvel ezelőtt, 2012-ben lett alapítva azzal a céllal, hogy kaizen, lean és folyamatos fejlesztésben aktív szakembereket ellássuk minden olyan a lean managementtel kapcsolatos eszközzel, amire a munkájuk során szükségük lehet. A cég teljes neve: Gemba Engineering Toolbox is azokat az értékadó folyamatok fejlesztésében aktívan résztvevő „GEMBA Mérnököket” szólítja meg, akik számára a eszközeinket szántuk. Gyakorló lean szakemberként, mi is tisztában vagyunk vele, hogy mennyire nehéz gyorsan és megbízható minőségben beszerezni a lean projektekhez szükséges felszereléseket, ezért életre keltettük a GEToolbox-ot, hogy megkönnyítsük a projekt managerek életét. Úgy látjuk, hogy az utóbbi években virágzó automatizálási trendek sajnálatos mellékhatásaként, a professzionális munkát végző, a saját munkájukra igényes és a folyamataikat mesterfokon űző emberekbe vetett bizalom megrendülni látszik. Ezért MI, egy emberek nélkül működő 100%-ban automatizált gyár helyett, egy olyan munkahelyet vizionáltunk - és aminek a megépítésében a folyamatos fejlesztésben érdekelt szakemberekkel közösen szeretnénk részt venni - ahol a gép és az ember jól megfér egymás mellett, közösen hozzák létre a „Tökéletes termék”-et, ahol a dolgozókat újra szakembereknek, mesterembereknek nevezhetjük, akik urai a folyamatoknak és a technológiának, nem pedig a gépkezelőként a gépek szolgái! Mottónk is ebből az ideából született:   „A Gemba Engineering Toolbox a megoldás, hogy az „Ember” újra képes legyen uralni a gyártási folyamatokat, ahelyett, hogy szimplán a gépeket szolgálná ki.
beewatec

BeeWaTec Hungária Bt

A BeeWaTec Hungária Bt-t 2007-ben alapította Kecskeméten a pfullingeni székhelyű BeeWaTec AG, mint első leányvállalatát. A BeeWaTec csoport nemzetközi szinten is rugalmas és innovatív termékportfólióval rendelkezik az optimalizált gyártás, az agilis termelés és az Ipar 4.0 területén. A családi tulajdonban lévő vállalat számos vezető európai vállalat beszállítója és folyamatpartnere a munkahelyek, a logisztika és a gyártástervezés területén. Hivatalos és kizárólagos forgalmazói vagyunk a dél-koreai GS.ACE Industry Co.LTD-nek, aki a csővázas rendszerek vezető gyártója. A BeeWaTec rendszer alapeleme szorosan kapcsolódik a mai korszerű gyártástechnológiai elvárások (Lean-Kanban-Ergonomikus munkaterület) megvalósításához. A csővázas megoldások egyre nagyobb teret hódítanak a hegesztett és alu profilokkal szemben az ipar számos területén könnyű kezelhetőségüknek, rugalmasságuknak és újrafelhasználhatóságuknak köszönhetően, melyek fontos költségcsökkentő tényezők. Felhasználási lehetőségek a teljesség igénye nélkül: görgős anyagadagolók ill. anyagtárolók, egyedi munkaállomások, csomagoló és összeszerelő állomások, komissiózó kocsik, FIFO-állványok, JIT görgőspálya, tárolószerkezetek, cellasorok, gépállványok, etc. Ha rugalmas és gazdaságos munka- és termelési környezetet biztosító megoldásokat keres, a BeeWaTec az Ön tökéletes partnere. Kezdjen bele a lean termelésbe és a lean menedzsmentbe Ön is Velünk!
Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!