Unilever Algida DMC-kód ellenőrzése hengeres poháron

NOx_01
A Falcon-Vision Zrt. által tervezett és gyártott berendezés egy automatikus kiszolgálású PLC-vezérelt munkaállomás, amely hengeres termékeken DMC típusú kódot olvas.

Terület

Cél a gyártás ellenőrzése: azonos kódok olvasása a termék oldalán és tetején. A megoldandó feladat abból adódik, hogy a gyártás során előfordulhatnak olyan, emberi tényezőkből adódó problémák, amelyek miatt hibás termékek juthatnának ki a kereskedelembe és a vevőkhöz.

Unilever_01

A rendszer két azonos felépítésű munkaállomásból áll, amelyek közös HMI-panelen keresztül vezérelhetők. A HMI-n az operátorok állíthatják a paramétereket, mint például a termékváltást.

Unilever_01

Megoldás

A munkadarabok egy-egy szállítószalagon érkeznek a kódolvasó rendszerek munkaterébe, ahol szenzorok jelzik, hogy a termék ellenőrzési pozícióba került. Ekkor a berendezésekben található 7 kódolvasó egység egyszerre kap triggerjelet. A jel hatására leolvassák a palástoldali és a fedélen található kódot is. A hibás darab automatikusan selejtbe kerül. A termékek megállás nélkül, folyamatosan haladnak át a berendezésen, biztosítva ezzel a folyamatos termelést.

Unilever_03

eredmény

A berendezésen műszakonként 28 800 darab termék halad át, amelyeket a kamerák az előírt ciklusidőhöz alkalmazkodva vizsgálnak. A PLC-program a HMI-n statisztikát vezet a jó, hibás, nem olvasott és összes termékekről. A statisztika és a toronylámpa jelzései révén egyszerűvé válik az operátorok számára az esetleges gyártási problémák felismerése és rövidebb lesz a megoldásra fordított idő is, ezáltal csökken a selejttermelés.

Unilever_04

A kétgépes rendszer működése globális és lokális funkciókra bontható. A globális menük a két berendezésre együtt érvényesek. A lokális menük az „Állomás 1” illetve az „Állomás 2” kiértékelésének eredményét és diagnosztikáját jelenítik meg.

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!