Mezőgazdasági gépipar – Nemzetközi sikertörténetA FarmGÉP Kft. a digitalizálás útján

Farm Gép
A FARMGÉP KFT. SIKERTÖRTÉNETE AZ ENTERPRISE GROUP PLM ÜZLETÁGÁNAK SEGÍTSÉGÉVEL

A cég 1991-ben vált ki a Mezőgép Vállalatból, azóta működik önállóan és egyre sikeresebben. Jelenleg négy tervezőmérnök végzi a mezőgazdasági gépek tervezését, ami többek között szántóföldi és gyümölcsös permetező gépek, valamint stabil és önjáró csávázógépek kialakítását, illetve méretezését jelenti. A cég összesen 45 fő számára biztosít munkalehetőséget tervezői, lemezmegmunkálási, szerkezet-összeállítási és szerelési munkakörökben.

Terület

Mérnöki területekre az Enterprise Group PLM üzletága a Siemens és a Hexagon CAD/CAM/CAE/PLM (PLM = Product Lifecycle Management) szoftvermegoldásait kínálja partnereinknek, melyek teljes körű termék-életciklus menedzsmentet biztosítanak. Ezek közé a szoftverek közé tartozik a Solid Edge is, mely a tervezés és gyártás-előkészítés területén biztosít megoldást felhasználóinak.

Megoldás

A vállalatnál korábban használ 2D-s Autocad szoftvermegoldás nem tudott biztosítani olyan lehetőségeket, amelyekkel a folyamatok további gyorsítása elérhető lett volna. A Solid Edge tervező szoftverben a tervezők elkészítik a gépek valós, működéshelyes 3D-s modelljét és ezzel párhuzamosan a modellek alapján legenerálják a 2D-s gyártási rajzokat. A 3D-s lemezalkatrészek alapján a Solid Edgeben teríték készítésére is lehetőség van. Annak érdekében, hogy a gyártási folyamatokat meggyorsítsák, a terítékek alapján gyártáshelyes DXF fájlokat készítenek közvetlenül a Solid Edgeből, és ezeket a fájlokat küldik le a műhelybe gyártásra. Mivel a tervezés során elkészül a gép teljes valós 3D-s modellje, ezért lehetőség van robbantott ábrákösszeszerelési rajzok, valamint marketing célokra renderelt ábrák, képek készítésére. Így egyértelműbb, egyszerűbb lesz a legyártott alkatrészekből a szerkezet összeszerelése.

Ahol több tervezőmérnök dolgozik együtt, ott elengedhetetlen egy csoportmunkát támogató rendszer, ami a különböző revíziók közötti átjárást, azok kezelését teszi lehetővé. Az Enterprise Group PLM Üzletága erre a Solid Edge Insight megoldását kínálja, melyet a sikertörténet folytatásában mutatunk be.

eredmények

Összességében tehát a Solid Edge segítségével le lehet fedni a termék teljes tervezési, gyártási folyamatát az ötlet megszületésétől a gyártásig és a karbantartásig, valamint beépített eszközeinek segítségével jelentősen gyorsíthatja azt. Az Enterprise Group mérnöki szolgáltatásaival és szoftvereivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a FarmGÉP Kft. a hazai piac lefedését, valamint az Európa-szintű exportot is megvalósítsa.

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!