Gyors címkeazonosítás raktárkapuknál

NOx_01
A logisztikában a bejövő és a kimenő árukat röviddel a teherautók be- vagy kirakodása előtt kell azonosítani. Az UHF RFID-val ez az érzékelés megbízható és nagy távolságokon is működőképes.

Terület

Erre a célra úgynevezett kapuk vannak felállítva, amelyek közvetlenül a targoncán vagy más ipari szállítóeszközön rögzített árukat szkennelnek , amikor azok rajtuk áthaladnak. Hasznos több antennával dolgozni, hogy minden címke megbízhatóan felismerhető legyen. Több aktív író/olvasó fej használata azonban költséges lehet. A különféle író/olvasó fejek többszörös be- és kikapcsolása sok interfész számára kihívás, valamint nagy tehergépjármű-sebességnél hibaforrás lehet.

Megoldás

Multiplex működés a megbízható címkeazonosításért

A Turck Q300 RFID UHF olvasója lehetővé teszi a külső passzív antennák csatlakoztatását. Az író/olvasó fej előprogramozható,  multiplex működése szekvenciálisan  reagál az antennákra  így biztosítva a raklapon lévő összes címke detektálását. A címkék megbízhatóan észlelhetők akkor is, ha a targonca gyorsan halad át a kapun, függetlenül a címkék helyzetétől és az író/olvasó fejtől mért távolságuktól.

eredmény

A Q300 beépített I/O portjai lehetővé teszik az indítójelek vagy lámpák közvetlen csatlakoztatását, hogy jelezzék az olvasási állapotot a kapun. A teljes rendszer csatlakoztatásához csak egy Ethernet kábelt kell kivezetni a kapuhoz. Ez minimalizálja a huzalozási költséget  és felgyorsítja az RFID rendszer telepítését.

A Linux vagy Windows operációs rendszerrel rendelkező Q300 rendszeren a .Net, C++ vagy C# nyelvű köztes szoftverek közvetlenül az író/olvasó fejbe is integrálhatóak. Ez kiküszöböli az IPC szükségességét a köztes szoftver számára.

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!