Volkswagen Scirocco szélvédőüveg- típusfelismerő állomás

VW_01
A Falcon-Vision Zrt. által gyártott
berendezés megtervezésében a gyors és pontos kiértékelésen felül kulcsszerepet játszott az ergonomikus és kompakt kialakítás, a kopásálló munkaasztal-felület, valamint az esztétikus megjelenés is.

Terület

A berendezés egy kézi kiszolgálású, PLC-vezérelt munkaállomás, amely VW Scirocco típusú személygépkocsik hátsó jobb és bal oldali szélvédőüvegének típusfelismerését végzi az üveg színezettségének és az antenna rajzolatának meghatározása alapján.

 

VW_03

Megoldás

Működésének fontos részét képezi a rögzítő pinek, az antennacsatlakozó és a black primer réteg meglétének ellenőrzése is.  A kiértékelés eredményétől függően a berendezés a felismert típus azonosítójával ellátott öntapadó címkét nyomtat ki, amelyet az operátor a munkadarabra illeszt. Ez után a berendezés azonosítja a dolgozó által felhelyezett címkén található karaktersorozatot, majd összehasonlítja a kiértékelés eredményeként meghatározott kóddal, ezáltal megakadályozva a téves típusmeghatározás lehetőségét.

eredmény

Az operátor a műszak megkezdésekor a berendezés érintőképernyős HMI-jén bejelentkezik a háromjegyű egyedi azonosítójával, illetve jelszavával. A felhasználóbarát kezelőfelület egyértelmű üzenetekkel és jelzésekkel segíti a dolgozó munkáját. Bejelentkezés után az operátor az ütközőkhöz illesztve a munkaasztalra fóliázott körvonalra helyezi a munkadarabot, majd a munkatérből kilépve megnyomja a lábpedált. Ekkor a berendezés egymást követően 3 fényképet készít, meghatározva ezzel a munkadarab pozícióját, az üveg sötétítettségének mértékét, a fekete és fehér pinek, az antennacsatlakozó, valamint a black primer réteg meglétét, és azonosítja az antennarajzolat fajtáját. Ezekből az adatokból meghatározza a munkadarab típusát. A kiértékelések eredményét az ergonómiailag ideális magasságba elhelyezett képernyőn grafikusan és szövegesen is megjeleníti a típusonkénti darabszámlálóval együtt. Ezzel egy időben kinyomtatja a megrendelő belső szabványaival kompatibilis címkeformátumra az azonosított típust, az aktuális dátumot, a black primer réteg szavatossági idejét, valamint az operátor egyedi azonosítóját.

A dolgozó leválasztja a nyomtató előlapjáról a kinyomtatott címkét, és a munkadarabra helyezi. Ez után újra megnyomja a lábpedált. A berendezés ekkor ismét meghatározza a munkadarab pozícióját, azonosítja a főbb ismertetőit (antennarajzolat, üveg színe stb.) és végül leolvassa a címkén található azonosító karaktersorozatot. Ha ez nem egyezik az előző ciklusban meghatározott típussal, a „NOK” szöveg megjelenítésével jelzi az operátor számára a hibás eredményt.

Az operátor ez után távolítja el a munkadarabot a berendezés munkateréből.

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!