QualiLine C – Mercedes optikai mérőgép

mercedes01
A Falcon-Vision Zrt. által tervezett és gyártott QualiLine-C rendszerek nagy mértékben támogatják a minőségellenőrzést.
Az elvégzett CMM-kompatibilis mérések objektivitása, megismételhetősége és sebessége
a hengerfejek mellett motorblokkok, komplex öntvények és strukturális komponensek
vizsgálata során is segítséget nyújt.

Terület

Az optikai inspekciós berendezést hengerfejek különféle geometriai paramétereinek mérésére és kiértékelésére, valamint a felületminőség ellenőrzésére terveztük.

A mérőrendszer teljesen automatikusan ellenőrzi az öntött hengerfejeket. A munkadarabok minősítése kameraképek feldolgozása alapján történik. A mérőrendszer működését és a hengerfejek mozgatását PLC vezérli.

A mérőrendszer optikai részegysége kamerákból, világítóegységekből, lézervetítőkből, valamint a számítógépes képfeldolgozás és kiértékelés egységeiből áll. A hengerfejeket a mérőgépben mechanikus rendszer  mozgatja és pozicionálja.

Megoldás

A hengerfej megmunkálás után a mérőgép beadagoló szállítószalagjához érkezik. Az alkatrészek típusfelismerését és az adatok hozzárendelését RFID rendszerrel végezzük. Egyúttal leolvassuk a munkadarab egyedi azonosítóját (DMC) is.

A szalagon pozicionált munkadarabokat a berakó fogja meg és juttatja a mérőtérbe. A mérőtér légkondicionált, hogy a mérőrendszer hőmérséklete stabil legyen. Ez azért fontos, mert az esetleges hőmérsékletváltozás következtében bekövetkező dilatáció, deformáció kedvezőtlenül befolyásolná a mérési eredményeket, ezen keresztül a berendezés ismétlőképességét.

mercedes02

Az első kamerafelvételek után – még mindig a berakó megfogóban – az öntvényt a mérőpalettára helyezzük, és finom pozicionálás után rögzítjük. A vizsgálandó hengerfejet ún. mérőpalettán juttatjuk a kamerák elé, a beállított mérési pozíciókba. A mérőpaletta kamerák előtti mozgatását lineáris szervo végzi. A paletta abszolút pozícióját egy szubmikronos felbontású lineáris encoder adja a mérőrendszernek. A mérőalagút végén az utolsó kameraképek a kirakó megfogóban készülnek el.

mercedes03

A kamerák felvett képeit elküldjük a számítógépes képfeldolgozó rendszernek, amely elvégzi a mérési eredmények feldolgozását és kiértékelését. A 3D-s mérési eredményeket a kalibrált kamerarendszer által készített képek feldolgozásából nyert adatok és a mérőpaletta pontos pozíciójának ismeretében határozzuk meg. Miután megtörtént az optikai képgyűjtés és ‑feldolgozás, a munkadarabot a kirakón keresztül vezetjük a szállítószalaghoz. OK minősítés esetén továbbadjuk a következő technológiai folyamatnak, NOK (hibás) minősítés esetén a darabot a selejtszalagra tereljük. Ott egy nagyméretű ipari kijelzőn megjelenítjük a talált hibákat az operátor számára utólagos ellenőrzés céljából.

eredmény

A mért értékek rögzítése és kiértékelése a mérő számítógépen (ipari PC-n) történik. A képgyűjtésnek és a mérési eredmények kiértékelésének beállításait a mérőgép képernyőjén lehet elvégezni. Itt jelennek meg az eredmények és a statisztikák is.
A mérési adatokat és a hengerfejek minősítését a munkadarabról leolvasott egyedi azonosítóval (DMC-kóddal) összerendelve elküldjük a megrendelő termelésirányító – darabkövető rendszerének a helyi hálózaton keresztül. A mérőgép vezérlése és a technológia közötti kommunikáció a rendszer PLC-jén keresztül zajlik.

A rendszer minden egyes munkadarabot akár több száz paraméter mérése alapján minősít – az előírt ciklusidő betartásával. A QC berendezések átadása minden esetben az MSA szabványok előírásain alapuló validációs folyamatok – többek között GR&R – végrehajtásával történik.

mercedes04

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!