Press-fit berendezés

Pressfit
A berendezést 2019-ben az eCon Engineering Kft. automatizálási üzletága tervezte és építette Tier 1-es szintű autóipari beszállító partnere számára. Hasonló berendezés kivitelezésére további megrendelés is érkezett, így már több alkalommal támogathattuk partnereinket Press-Fit gép elkészítésével.

Terület

Ez a technológia a nyomtatott áramkörök elemeinek forrasztásmentes rögzítésére szolgál. Előnyei miatt elterjedt az autóipari alkalmazásokban, automatizált szerelése ugyanakkor sokszor kihívást jelent, elsősorban az összeszerelendő alkatrészek tűrései miatt. 
Automata gyártócella tervezése autóipari alkatrészek gyártására. A gyártócella alkalmas az említett Press-Fit csatlakozók szerelésére, ahol a folyamat paraméterei beállíthatók. (Út- és erőkontroll.) Jelen esetben a feladat egy 38 tűs csatlakozó rögzítése egy nyomtatott áramkörön.

Megoldás

  • Csatlakozó manipulálás 6 tengelyes ipari robotkarral.
  • Csatlakozó valamint a NYÁK furatok ellenőrzése ipari kamerával, majd a robot pozíciók szükséges korrekciója. Ezzel a rendszer alkalmassá válik a csatlakozók minőségellenőrzésére, valamint jelentősen csökkenthető a szerelési selejtek száma.
  • Zárt erőfolyamú présegység, amellyel út- vagy erőkontrollal végezhető el a szerelés.
  • A préselési folyamatról út-erő diagram készül, amit azonosító szám alapján a termékhez társítunk és mentünk minden esetben. Mintagyártás alapján meghatározható a ideális út-erő görbe és az elfogadható eltérések.
  • Már a tervezési fázisban előzetes tesztek készülnek. A Press-Fit technológia teszteléséhez mérőszobánkban szakítógép és fárasztógép is rendelkezésünkre áll. A kamerás rendszer előzetes teszteléséhez különböző típusú, felbontású ipari kamerákkal, objektívekkel, szűrőkkel és megvilágításokkal rendelkezünk.
  • A szerelési lépések közben vagy után újabb kamerás ellenőrzések, az egyes lépések minőségének ellenőrzésre.

 

eredmény

A vevői igények szerint egy olyan teljesen automata gyártócella, amely:

  • Alkalmas az előírt technológiák elvégzésre (Press-Fit szerelés, robotos alkatrészmozgatás, kamerás ellenőrzések a folyamat több pontján)
  • Rugalmasan beállítható (Préselési paraméterek beállítása, út- vagy erőkontroll alkalmazása, út-erő görbe ellenőrzése, robotmozgások optimalizálása)
  • Jelentősen csökkenti a szerelési selejtek számát és a lehető legrövidebb ciklusidőt biztosítja a folyamathoz.
Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS

“Nagyon jól éreztem magam, közvetlen és jó volt a hangulat a képzésen. Úgy érzem, hogy kiváló iránymutatásul szolgált a képzés, eddig is érdekelt a téma és most még nagyobb kedvem támadt, hogy tovább képezzem magam!”

testimonials
Szabadkai János
Ellátási lánc vezető-helyettes , Nissin Foods

SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!