Hatékonyságfejlesztés és digitalizáció az élelmiszeriparban – Webinar

- 2021.04.14.
- 10:00 to 13:00
- Zoom
A webinar PROGRAMJA:
A webinar során a 15 perces előadásokon felül mód nyílik az interaktív online találkozásokra, beszélgetésekre is, melynek során más szakemberekkel beszélgethet a lenti témákról.
PROGRAM
Felvezető előadás: Folyamatfejlesztés és digitalizáció
Előadó: Posta Attila, Quantic
• Tipikus szűk keresztmetszetek a termelésben
• Értékteremtés – veszteség okok
• ERP – MES szerepek, a rendszerek együttműködése
• Tervezés – ütemezés – monitoring, kontrolling lehetőségek
• Digitális támogató eszközök áttekintése
• Megoldások fokozatos – réteges bevezethetősége – roadmap
• Várható eredmények – megtérülés
Pályázati lehetőségek élelmiszeripari vállalkozások számára
Előadó: Kiss. M. Zoltán – Oldcet Kft.
Az aktuális és a következő pályázati ciklusban elérhető pénzügyi források bemutatása.
NETWORKING
10 perces, kis csoportokban zajló köteten szakmai beszélgetés
A termékváltási, átállási folyamatok hatékonyságfejlesztése és lean menedzsment az élelmiszeriparban
Előadó: Tömpe László – LeanCenter
Az átállások hatékonyság-fejlesztésében átlagosan 70% potenciál rejlik. Ennek nagy része szervezéssel, különösebb beruházás nélkül megnyerhető, ha jó módszerrel közelítjük meg a kérdést. Az előadás bepillantást nyújt a lean menedzsment részleges eszköztárába, a SMED (gyors átállás) módszerének alkalmazásába, iparági példák bemutatásával.
Ekétől az asztalig
Előadó: Pokó István – Seacon
Az élelmiszeripari termékek (pl. gyorsfagyasztott élelmiszer-alapanyagok, készételek) minőségbiztosításának fontos feltétele, a termék minőségére kihatással lévő, bértermesztéstől az eladásig tartó folyamat mentén megszülető paraméterek begyűjtése, nyilvántartása. A begyűjtött adatok a vonatkozó szabványok (pl. HACCP) határértékeivel való összevetése (minősítés), valamint a teljes körű termékazonosítás és visszakereshetőség biztosítása a minősítőrendszerünk által megoldható.
Előadásunkban röviden bemutatjuk azt az integrált megoldást, melynek magja egy dinamikusan működő minősítő rendszer, ami lehetővé teszi a beszállított nyersanyag előéletéhez köthető adatok (pl. vegyszeres kezelések) gyűjtésétől a gyártási alapanyagok és folyamatok minőségellenőrzésén, a késztermék mikrobiológiai vizsgálat kiértékelésén keresztül egészen a raktározási, kiszállítási lépésekig történő felügyeletet. Ezen túl a segítségével az élelmiszerbiztonságot támogató objektív kiértékelések, statisztikák, tanúsítványok kiállítását is meglehet valósítani.
A LOT követéshez szükséges egyedi azonosítás és szenzorika
Előadó: Kovács Vilmos Levente – Simplexion
Az előadás során az alábbi esettanulmányok, példák várják az Érdeklődőket:
• tej keverés tejporból nevelő telepen
• mini meteorológiai állomás szántóföldön
• szélsebesség mérés kolbászszárítóban
• hűtőház felügyelet (áram felvétel, hőmérséklet, páratartalom mérés, hűtőberendezés integráció)
• zöldség/gyümölcs egységcsomag kiszerelés (egalizáció) támogatás és központi riporting
HF RFID rendszerek használata csokoládé öntőformák azonosítására – hatékonyság és minőségnövelés a raktározástól a termelésen át a szerszámmosásig.
Előadó: Estók Tibor – Turck
A Turck egy komplex alkalmazási példán keresztül mutatja be, hogy az élelmiszeriparban hol használhatóak az automatizálás különböző technológiái. Szó lesz az operátorokat vizuális jelekkel segítő pick-to-light alkalmazásokról, az intelligens kamerarendszerekkel támogatott termék- vagy termelésellenőrzésről, és a rádiófrekvenciás azonosításról. Megtudhatjuk hogyan segítettek ezek a technológiák a csokoládégyártás megbízhatóságának és hatékonyságának növelésében.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓ AZ ELŐADÓKKAL (regisztráció alapján)
A rendezvény végén ismét interaktív Kérdések-Válaszok szekcióval zárjuk a közös gondolkodást, ahol felteheti kérdéseit, tovább bővítheti kapcsolatait.
Technikai részletek:
A webinar ZOOM-on zajlik.
A belépéshez szükséges technikai részleteket a webinar előtti napokban küldjük el a lentiekben megadott regisztrációs email címre.
A regisztrációt lezártuk!
A rendezvényen tanácsadó vállalkozások munkatársainak jelentkezését nem fogadjuk!
“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”
