DigiLean 2023 Konferencia

DigiLean Konferencia 2023
 • 2023.06.01.
 • 08:00 to 17:00
 • Holiday Inn Hotel, Budaörs

→ Ipari digitalizáció, ipar 4

→ Lean menedzsment

→ Vállalati esettanulmányok, példák

→ Innováció menedzsment

→ Szervezetfejlesztés

→ Egyéni konzultációs lehetőség

Szeretné optimalizálni a gyártási folyamatát a hatékonyság javítása és a hulladék csökkentése érdekében? Szeretne lépést tartani a digitális átalakulás korszakával? Ha igen, akkor szeretettel meghívjuk Önt a DigiLean 2023 Konferenciára.

A DigiLean Egyesület idei konferenciája olyan ipari vezetőknek és szakembereknek szól, akik szenvedéllyel törekednek a gyártási folyamatuk javítására lean alapelvek és digitális technológiák felhasználásával. Bemutatjuk a legújabb trendeket és legjobb gyakorlatokat a lean és digitális gyártás területén, és megbeszéljük, hogyan alkalmazhatók ezek a fogalmak különböző iparágakban az üzleti kiválóság és versenyképesség előmozdítása érdekében.

Kiemelkedő előadóink megosztják tapasztalataikat az alábbi témákban:

 • Lean gyártási elvek és gyakorlatok
 • Digitális gyártási technológiák és alkalmazások
 • Industry 4.0 és az Internet of Things (IoT)
 • Okos gyárak és a gyártás jövője
 • Adatelemzés és prediktív karbantartás
 • Agile gyártás és ellátási lánc menedzsment
 • ERP
 • és még sok más ..

A tájékoztató előadások és panelbeszélgetések mellett lehetősége lesz kapcsolatot építeni azonos érdeklődésű szakemberekkel, megosztani saját tapasztalatait és ötleteit, és felfedezni az ipar vezető szállítóinak legújabb termékeit és megoldásait.

Csatlakozzon hozzánk egy izgalmas és informatív eseményre, amely segít Önnek a gyártási folyamatának következő szintjére emelni. Regisztráljon most, hogy biztosítsa helyét a DigiLean 2023 Konferencián. Eddig közel 700 fő regisztrált az elmúlt év során tartott online eseményeinkre, webinarjainkra, ahol az ipari digitalizáció és a lean menedzsment egy-egy szeletét, érdekességét mutattuk be. A szakértői előadásokon felül egyre több lehetőséget adtunk a networkingnek is, kötetlen szakmai beszélgetések zajlottak a virtuális térben, így lesz ez az idei, immár jelenléti  konferencián is! Sőt, most a Magyar DigiLean Egyesület előadóival is lehet egyénileg konzultálni!

A konferencián 20 perces inspiráló előadásokkal, példákkal, esettanulmányokkal gazdagítjuk a palettát.

A program

8:30
REGISZTRÁCIÓ
9:00
Megnyitó
9:15 - 9:45
Dr. habil. Obermayer Nóra, tanszékvezető egyetemi docens
A digitális lét a tét - Az ÉRem “ötödik” oldala
Dr. Obermayer Nóra

A XXI. század vezetői nem a múlt biztos módszereire, hanem a jelen bizonytalan valóságára készítik fel a munkavállalóikat. Azonban a digitalizáció világának legnagyobb kihívása nem a technológia, hanem az ember. Az új technológiák növelik a munkaerő autonómiáját, ezáltal felmerül az igény a fejlett digitális intelligenciával (kompetencia és attitűd) rendelkező munkavállalók iránt, továbbá megköveteli az emberek és a gépek hatékony együttműködését. Az előadás bemutatja a hazai kutatások eddigi eredményeit és a jövőbeli terveket.

9:45 - 10:15
Pintér László - EGIS Zrt, Folyamatmenedzsment Tanácsadó
Digitalizáció és Lean karöltve az EGIS-ben
Pintér László EGIS

Az Egis-ben már 2010 óta jelen volt a Lean gondolkodásnak és eszköztárnak több eleme jellemzően a termelésben. Ez telephelyenként eltéréseket mutatott, Körmenden a TPM volt hangsúlyosabb, amíg Bökényföldön inkább a VSM eszköztára. 2016 óta egységesítjük a Lean Six Sigma gondolkodást, illetve 2018-ban elkezdtünk dolgozni azon, hogy a digitalizáció térhódításával az agilis működést is meghonosítsuk. Ez azonban számos dilemma elé állított minket… Ezekről a dilemmákról fog szólni a prezentáció…

10:15 - 10:45
Jáger József - Magyar Toyo Seat Kft., Gyárigazgató
Nulláról százra - az első zöldmezős autóipari SAP S4/Hana előkészítése és bevezetése az MTSK-nál

Egy TIER-1-es szintű autóipari beszállító magyarországi gyárának vezetése eldöntötte, hogy a japán cégcsoportban elsőként bevezetnek egy komplex ERP megoldást. Az előkészítéstől a használatbavételig eltelt időszakot a NOREX ERP Consulting szakértői segítségével 2 év alatt végig vitték. Ez volt az első magyarországi zöldmezős SAP S/4 Hana bevezetés. A gyárigazgató és a külső szakértő együtt mutatják meg nekünk, hogyan lehet sikeresen a nulláról eljutni a teljeskörű ERP rendszer használatig.

10:45 - 11:05
SZÜNET

Pár perc lazítás, kávé, frissítő testmozgás

11:05 - 11:35
Szőke János - BorgWarner Oroszlány Kft., LEAN Supervisor
Digitális kanban a gyártásban

A szoftver segítségével digitalizált kanban kártyák alkalmazása válik lehetségessé, amelyeket mind a műszakvezetők, mind az operátorok szimultán tudnak elérni a változtatható geometriás kartusék (turbófeltöltő beépülő alkatrész) gyártása során.
Bár a fejlsztés még folyamatban van, annak követelményei rögzítésre kerültek és használata mindenképpen a lehető legegyszerűbb, de minden termelési igényt kielégítővé válik.
A szoftver képességeibe beletartozik a műszakvezetők operátorok irányába történő instrukcióinak direkt kiadása, valamint az alapanyag megrendelések és a késztermék elszállítások jelzése a megfelelő logisztikai munkatársakkal.
Az alapanyagok rendelésének kivitelezése, valamint a kiszállítási egységek egyeztetése a gyártási egységekkel egy alapvető követelmény, melynek beépítése a programba segítség lesz a későbbi kiszállítási feladatok ellátásánál is.

11:35 - 12:05
Pétervár Áron - Goodmills Magyarország Kft, Regionális projekt vezető
Csomagolás-hatékonyságfejlesztés szenzoralapú digitalizációval
Pétervári Áron

Hogyan építsünk fel egy nem öncélú adatgyűjtő rendszert, és milyen haszna van a digitalizációnak a teljes üzemi keresztmetszet számára?

12:05 - 13:05
EBÉDSZÜNET

Finom ebéd, kávé, pihenés, telefonok és emailek elintézése, egy gyors meeting a főnökkel

13:05 - 13:35
Kálmán Attila - Automat-X Kft., Szimulációs részlegvezető
A virtuális beüzemelés alkalmazási lehetőségei
Kálmán Attila

Napjainkban az automatizálással kapcsolatban nem az a kérdés, hogy szükséges-e, hanem hogy milyen szinten alkalmazzuk. A gyártási folyamatok hatékony szervezése kulcsfontosságú tényezővé nőtte ki magát. Szoftveres megoldások alkalmazásával létrehozhatók a termelési rendszerek (gyártósorok,  robotcellák, gyártáskiszolgáló és raktározási rendszerek) digitális modelljei, amelyek elősegítik a folyamatok megismerését, elemzését és hatékony működését.

Előadásunk egy esettanulmány lesz, ahol az Automat-X Kft szimulációs részlegvezetője bemutatja a virtuális beüzemelés használatának valódi előnyeit egy megvalósult projekten keresztül.

13:35 - 14:05
Németh Kornél - Mérnökségi és Minőségügyi Igazgató, Ivy Technology
Ne csak a terméked, Te is légy egyedi!
Németh Kornél Ivy

Egyedi ütemező szoftver bevezetése

Amikor termelésütemezési szoftver bevezetése előtt állunk, az első nagy döntést ott kell meghozni, hogy dobozos szoftvert vagy valamilyen személyre szabott, egyedi megoldást választunk.

Ebben az előadásban egy olyan esettanulmányt mutatunk be, ahol a különleges ütemezési logika kiszolgálására egy matematikai megoldóval összekötött mini applikáció végzi ezt a feladatot. 

14:05 - 14:25
SZÜNET

Pár perc lazítás, kávé, frissítő testmozgás

14:25 - 14:55
Michl Domonkos - Unilever Kft., Fejlesztési csoportvezető
Folyamatfejlesztés a terepen gyűjtött adatok felhasználása alapján
Michl Domonkos

Michl Domonkos a veszprémi Algida Jégkrémgyárban vezeti a fejlesztési csapatot. A folyamatmérnök csapat célja, hogy a veszteségeiket csökkentsék, amihez elengedhetetlen a gyors reagálás és a fejlesztések mielőbbi megvalósítása. Az ehhez szükséges, megfelelő mennyiségű és minőségű információ részben a telepített terepi eszközökből áll rendelkezésükre. Az előadásban alkalmazási példákon keresztül mutatjuk be az adatok felhasználását és hogy ezen információk hogyan növelik a folyamatfejlesztés hatékonyságát

14:55 - 15:25
Vezsenyi István - IBM Data Storage Kft., mérnökségi osztályvezető
i4.0 transzformáció az IBM high-end storage gyártásnál
Vezsenyi István

Mi a sikeres i4.0 project titka? Hogyan alakítható ki vertikális és horizotális integráció gyártási környezetben? Két esettanulmányon keresztül mutatom be, hogyan kapcsolhatóak össze a helyi, lokális gyártástámogatással, minőségbiztosítással kapocsolatos igények és a corporate szintű globális kezdeményezések.

15:25 - 16:00
KEREKASZTAL és ZÁRÁS
questions_answers

Irányított panel beszélgetés az előadókkal valamint ebben a szakaszban mód nyílik újabb kérdéseket is feltenni.

 

MÉDIAPARTNERÜNK

Regisztráció

Oly sok érdekes és tartalmas webinar után csatlakozzon hozzánk a 2023 évi konferencián is, építse kapcsolatrendszerét és vegye fel a kapcsolatot közvetlenül is a Magyar DigiLean Egyesület tagvállalataival, szakértőivel! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint az alábbi online regisztrációs lapot kitöltve regisztrálni most! 

Ha több fővel is szeretnének részt venni a vállalattól, elegendő a munkatársak nevét a “További résztvevők (csoport esetén)” rovatban feltüntetni.

Részvételi díjak

Egyesületi tagság esetén: 45.000,- / fő

Egyesületi tagság nélkül: 89.000,- / fő

Csoportos regisztráció: 79.000,- / fő (minimum 3 fő egyidejű jelentkezése esetén)

VIP kóddal (-50%): 45.000,- / fő

DigiLean 2023 Konferencia - Regisztrációs űrlap
Ha szeretne részt venni a Magyar DigiLean Egyesület 2023 évi konferenciáján, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot! A regisztráció sikerességéről itt a weboldalon, a regisztrációs felületen adunk visszajelzést, így kérjük várja meg, míg ez az automatikus válaszüzenet megjelenik!
Ha a szervezéssel kapcsolatban kérdése/kérése van vagy szeretne már most előre kérdést feltenni a konferencia előadóinak, itt megteheti.

Partnereink, előadóink

Technikai részletek, részvételi feltételek:

A Konferencia nem minősül szervezetten megvalósuló, célirányos oktatásnak, képzésnek, nem irányul kifejezetten kompetenciakialakításra és/vagy kompetencia-fejlesztésre.

A regisztrációs feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a jelentkezési lap kitöltése hivatalos megrendelésnek minősül, és vállalja, hogy a Magyar DigiLean Egyesület számlájára a részvételi díjat 8 naptári napon belül befizeti!

A részvételi díj banki tranzakciós költsége a résztvevőt terheli.

A konferencia weboldalán feltüntetett részvételi díjakat ÁFA kötelezettség terheli.

A részvételi díjak fejenként és magyar forintban értendőek.

A kedvezmények nem vonhatók össze!

A jelentkezést követően díjbekérőt küldünk a megadott email címre, csoportos jelentkezés esetén a lista első helyen szereplő  címére.

Az utalás beérkezését követően, a részvételi díj befizetéséről szóló bizonylatot az Magyar DigiLean Egyesület e-számla vagy papír alapú PDF formátumú számla formájában küldi ki a megadott email címre (csoportos jelentkezés esetén az első helyen megadott email címre), ettől eltérni nem áll módunkban.

A rendezvényen való részvétel feltétele a részvételi díj előzetes rendezése!

A feltételek elfogadásával Ön azt is tudomásul veszi, hogy regisztrációja egyben hozzájárulás ahhoz, hogy a Magyar DigiLean Egyesület a megadott e-mail címére további – a konferencia témáihoz kapcsolódó tartalmú – üzeneteket, hírlevelet küldjön.

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

A Regisztrációs és Lemondási feltételek elfogadásával Ön igazolja, hogy azokat elolvasta, megértette és regisztrációját kötelező érvényű megrendelésnek tekinti!

Ez a regisztráció elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

Lemondási feltételek:

A részvétel lemondása, illetve a jelentkező akadályoztatása esetén személycsere csak írásban lehetséges (info@digilean.hu), a konferencia előtt, legkésőbb 2023. május 20-ig. Határidőn túli lemondást nem tudunk elfogadni, ilyen esetben a résztvevő köteles a részvételi díjat megtéríteni, valamint e dátumot követően a befizetett részvételi díjat visszatéríteni nem áll módunkban.

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

“Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek ezen a képzéssorozaton. Ahogy a tegnapi visszajelzésemben is mondtam, nagyon jónak tartottam a képfeldolgozással kapcsolatos képzést. Nagyon nagy tudásanyagot képvisel József ebben a témában. Hiteles, széleskörű életszerű információkat kaptam. Az pedig, hogy felhívhatjuk Józsefet és segít, az már hab a tortán. Ezen kívül még egy valós problémánkkal is foglalkoztunk a képzésen, ez szinte példa nélküli.”

testimonials
Richstick László
Lean Management Engineer , BOS
A weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Kérjük ennek elfogadását!